owoce z quinoa
,

Qiunoa jet modna już od kilku lat. Kupiłam ją kiedyś i schowałam do szafki. Leżała długo i czekała, aż po nią sięgnę. Zupełnie nie wiem dlaczego tyle zwlekałam. Może dlatego, że moja rodzinka jest niestety niepodatna na nowości kulinarne, a może po prostu sama się jej obawiałam. Tak czy inaczej zupełnie niepotrzebnie. Quinoa nie tylkoCzytaj dalej

0
Udostępnij

Wakacje się skończyły. Jakoś tak trochę smutno, pomimo, że od mojego ostatniego dnia w szkole minęło już wiele lat. Z drugiej strony, czasem mi brakuje tych przygotowań do nowego roku szkolnego. Zwłaszcza kupowania nowych podręczników, kredek, piórników, zeszytów. Brakuje mi tego. Zresztą pewnie nie mnie jednej. Dzisiaj przygotowałam dla Was bardzo prosty i szybki przepisCzytaj dalej

1
Udostępnij

Kiedy byłam w szkole podstawowej, prawie każde wakacje spędzałam u cioci, która ma dwie córki, z których jedna jest moją rówieśniczką. Nigdy się nie nudziłyśmy, czas nam mijał na zabawie w wykopaliska, opieką nad pożyczonym od sąsiada królikiem albo na pomaganiu cioci w ogródku. W domu również wynajdywałyśmy przeróżne zjęcia. Jednym z nich było gotowanie.Czytaj dalej

0
Udostępnij

Uwielbiam pietruszkę za jej kolor, aromat. Zasiałam całą doniczkę i pięknie wyrosła :) No i stanęłam przed dylematem co z niej przygotować? Postawiłam na pesto do spaghetti. Przepis podpatrzyłam na Jadłonomii, tylko nieco zmodyfikowałam proporcje. Wyszedł pyszny i szybki obiad. A pietruszka rośnie dalej :)   Smacznego życzy Marzena :)

0
Udostępnij

Przeglądając zdjęcia na Instagramie natknęłam się na nadziewane muszle makaronowe. Od dawna chciałam takie przygotować, ale jakoś nie trafiałam na odpowiedni makaron. Tym razem postanowiłam go znaleźć za wszelką cenę. Wracając z pracy odwiedziłam kilka mniejszych i większych sklepów. I nic. Podjechałam do hipermarketu, święcie przekonana, że gdzie jak gdzie, ale w takim duuużym sklepieCzytaj dalej

0
Udostępnij

 Składniki: 2 bakłażany 1 cebula 500 g przecieru pomidorowego 2 jajka mąka pszenna 200 g startego parmezanu 1 kulka mozarelli oliwa z oliwek olej roślinny sól pieprz bazylia suszona Bakłażany pokroiłam na plasterki około 1 cm grubości. Posoliłam i zostawiłam na durszlaku na 1 godzinę aby obciekły. Po tym czasie wypłukałam i wytarłam ręcznikiem papierowym. Teraz kolej na sosCzytaj dalej

0
Udostępnij