Kolejna propozycja na Walentynki jest nieco bardziej pracochłonna, niż poprzednia. Myślę, że serduszka z ciasta parzonego nadziane pysznym kremem budyniowym i musem porzeczkowym, będą smakować każdemu i warto się trochę pomęczyć :) Mus porzeczkowy możecie zastąpić dowolnym dżemem, najlepiej lekko kwaśnym.   Smacznego życzy Marzena :)

0
Udostępnij

  Ten tort zrobiłam w poniedziałek. Do tej pory nie miałam czasu na zrobienie wpisu. Biszkopt upiekłam w niedzielę wieczorem, na poniedziałek miałam zaplanowane wykończenie, ale dałam się namówić na obiad na mieście. W rezultacie ciasto gotowe było dopiero we wtorek rano. Dziś jest już czwartek, a ostatnio ciągle brakuje mi czasu. Biszkopt upiekłam z najprostszegoCzytaj dalej

0
Udostępnij
,

Po prostu musiałam wymyślić jakiś przepis z użyciem galaretki porzeczkowej z poprzedniego postu. Jest absolutnie przepyszna, nie mogę uwierzyć, że kiedyś tak bardzo nie doceniałam porzeczek. Połączenie jej z kremem kokosowym i kruchym ciastem okazał się strzałem w dziesiątkę. Smacznego życzy Marzena :)

0
Udostępnij